Counseling

Trust Mother Nature

“Ik zou willen dat ik eerder contact met je had gezocht.
Dan had ik niet zo lang uit alle macht geprobeerd om mijn lichaam te resetten.
Nu ben ik me bewust van wat ik aan het doen was en waar dat vandaan komt,
ik voel me zoveel beter!”

Werkwijze Trust Mother Nature

Begeleiding bij onbegrepen gezondheidsklachten, onbalans of na een traumatische ervaring (ook rondom zwangerschap en bevalling)

Herkenning van onbalans

Stress is een reactie op een waargenomen bedreiging. Maar deze bedreiging kan ook inhouden, dat iets wat essentieel voor je is, je wordt onthouden. Als je bijvoorbeeld emotioneel gezien niet voldoende wordt gevoed. Waar zegt jouw lichaam nee tegen? Wat is niet in evenwicht, wat heb je genegeerd? Deze vragen zijn essentieel om de stressfactoren te achterhalen die verantwoordelijk zijn voor de onbalans die je voelt en die kunnen leiden tot onbegrepen gezondheidsklachten zoals hoofdpijn, buikpijn, depressieve gevoelens, opgejaagd gevoel, slecht slapen, prikkelbaarheid, etc.

Vanuit een holistische benadering gaan we dergelijke vragen samen ontrafelen op een manier die het beste bij jou past. Hierbij maak ik gebruik van ervaring en theorie op het gebied van trauma, hechting, ontwikkelingspsychologie en neurobiologie. Door inzicht te krijgen in jouw onderbewuste ontstaat meer compassie met jezelf en begrip voor jezelf en anderen, wat leidt tot een betere fysieke en mentale gezondheid.

Methodieken

In mijn begeleiding werk ik met diverse methodieken, waaronder individuele systeemtherapie (opstellingen), ervaringsgerichte psychotherapie (interactieve zelf-resonantie (IZR), gebaseerd op de door prof. dr. Franz Ruppert ontwikkelde Identity-oriented Psychotrauma Theory (IoPT), Voice Dialogue, Mindfulness, Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Mind Eye Power, en Rationeel Emotieve Therapie (RET).

Begeleiding na een traumatische gebeurtenis

Schokkende gebeurtenissen kunnen gepaard gaan met gevoelens van angst, machteloosheid, hulpeloosheid en onbegrip. Dat zijn normale reacties op een abnormale gebeurtenis.

Normaliter nemen deze specifieke reacties op een ingrijpende gebeurtenis na verloop van tijd af via een natuurlijk proces. Maar wanneer deze gevoelens blijven bestaan, ook als de gebeurtenis al lang voorbij is, dan is er sprake van traumatisering.

Vastgezette spanning

De spanning die als gevolg van de overweldigende gebeurtenis wordt vastgezet, kan zowel emotioneel als lichamelijk zijn en pas jaren later tot uiting komen. Hierdoor wordt vaak de link niet meer gelegd met de gebeurtenis, die destijds die zo overweldigend was.

Zo ook met een bevallingstrauma. Soms wordt pas járen later duidelijk dat bepaalde gezondheidsklachten die een moeder nu ervaart, gelinkt is aan haar negatieve bevallingservaring van destijds.

Het is niet de overweldigende gebeurtenis zelf, maar onze reactie daarop die ervoor zorgt dat deze spanning in ons lichaam blijft. 

In mijn begeleiding staat het bewust worden van je overlevingsstrategieën en het weer leren voelen van je echte emoties centraal.

Begeleiding afgestemd op jou

Mijn begeleiding bestaat uit een enkele of meerdere sessies, aangepast aan jouw wensen en voorkeuren. Afhankelijk van je hulpvraag, is de ervaring dat er  3 – 8 sessies nodig zijn.

Het speciale begeleidingstraject ‘je moederlichaam geeft het aan’ bestaat in principe uit 6 sessies; 4 tijdens je zwangerschap en 2 na je bevalling. Mocht jouw zwangerschap al ver(der) gevorderd zijn, dan kan dit aantal uiteraard ook worden aangepast.

De kosten bedragen € 85 excl. BTW per sessie van een uur. Bij jou thuis kan ook (met bijkomende kosten i.v.m. reistijd en km vergoeding).

Voor begeleiding bij:
  • onbegrepen gezondheidsklachten
  • verlies van energie en burn-out klachten
  • depressieve gevoelens
  • traumatische ervaring
  • rouwverwerking (verlies dierbare, abortus, miskraam)
  • traumatische bevalling, geboortetrauma (ook voor vaders)*
  • angst voor je (volgende) bevalling
  • negatieve gevoelens over je zwangerschap, bevalling en/of kraamtijd

*ook als man kun je de bevalling van jullie kindje(s) als traumatisch hebben ervaren, ook daarin begeleid ik zowel vrouwen als mannen

Kosteloze en vrijblijvende kennismaking

Eerst meer weten of een indruk krijgen wie ik ben? Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek (een half uur, online). Een aantal momenten per week houd ik vrij voor deze kosteloze kennismaking. Neem de eerste stap! Via de ‘book a call’ button rechtsboven kun je een online call inplannen.

Soms vergoeden werkgevers (deels) jouw counseling als deze gerelateerd is aan je persoonlijke ontwikkeling, gezondheid en/of verzuim. Informeer hiernaar bij jouw werkgever.

Lees hieronder meer over de verschillende counselingstrajecten van Trust Mother Nature.

Logo Trust Mother Nature

Als je lichaam nee zegt, jouw levensverhaal

Logo Trust Mother Nature

Je lichaam weet wat je brein vergeet

Logo Trust Mother Nature

Je moederlichaam geeft het aan

Mijn counseling wordt altijd aangepast aan jouw wensen en kan bestaan uit een enkele of meerdere sessies

Kosteloze online kennismaking van een half uur. Neem de eerste stap!