Counseling

Trust Mother Nature

“Ik zou willen dat ik eerder contact met je had gezocht.
Dan had ik niet zo lang uit alle macht geprobeerd om mijn lichaam te resetten.
Nu ben ik me bewust van wat ik aan het doen was en waar dat vandaan komt,
ik voel me zoveel beter!”

Werkwijze Trust Mother Nature Counseling

Begeleiding rondom zwangerschap en bevalling, bij onbalans, onbegrepen gezondheidsklachten en na een traumatische ervaring.

Herkenning van onbalans

Stress is een reactie op een waargenomen bedreiging. Maar deze bedreiging kan ook inhouden, dat iets wat essentieel voor je is, je wordt onthouden. Als je bijvoorbeeld emotioneel gezien niet voldoende wordt gevoed. Waar zegt jouw lichaam nee tegen? Wat is niet in evenwicht, wat heb je genegeerd? Deze vragen zijn essentieel om de stressfactoren te achterhalen die verantwoordelijk zijn voor de onbalans die je voelt en die kunnen leiden tot onbegrepen gezondheidsklachten zoals hoofdpijn, buikpijn, depressieve gevoelens, opgejaagd gevoel, slecht slapen, prikkelbaarheid, etc.

Vanuit een holistische benadering gaan we dergelijke vragen samen ontrafelen op een manier die het beste bij jou past. Hierbij maak ik gebruik van ervaring en theorie op het gebied van trauma, hechting, ontwikkelingspsychologie en neurobiologie. Door inzicht te krijgen in jouw onderbewuste ontstaat meer compassie met jezelf en begrip voor jezelf en anderen, wat leidt tot een betere fysieke en mentale gezondheid.

Methodieken

In mijn begeleiding werk ik met diverse methodieken, waaronder individuele systeemtherapie (opstellingen), ervaringsgerichte psychotherapie (interactieve zelf-resonantie (IZR), gebaseerd op de door prof. dr. Franz Ruppert ontwikkelde Identity-oriented Psychotrauma Theory (IoPT), Voice Dialogue, Mindfulness, en Rationeel Emotieve Therapie (RET).

Ontstaan van trauma

Schokkende gebeurtenissen kunnen gepaard gaan met gevoelens van angst, machteloosheid, hulpeloosheid en onbegrip. Dat zijn normale reacties op een abnormale gebeurtenis.

Normaliter nemen deze specifieke reacties op een ingrijpende gebeurtenis na verloop van tijd af via een natuurlijk proces. Maar wanneer deze gevoelens blijven bestaan, ook als de gebeurtenis al lang voorbij is, dan is er sprake van traumatisering.

De spanning die als gevolg van de overweldigende gebeurtenis wordt vastgezet, kan zowel emotioneel als lichamelijk zijn en pas jaren later tot uiting komen. Hierdoor wordt vaak de link niet meer gelegd met de gebeurtenis, die destijds die zo overweldigend was.

Zo ook met een bevallingstrauma. Soms wordt pas járen later duidelijk dat bepaalde gezondheidsklachten die een moeder nu ervaart, gelinkt is aan haar negatieve bevallingservaring van destijds.

Het is niet de overweldigende gebeurtenis zelf, maar onze reactie daarop die ervoor zorgt dat deze spanning in ons lichaam blijft. 

Begeleiding afgestemd op jou

In mijn begeleiding staat het bewust worden van je overlevingsstrategieën en het weer leren voelen van je echte emoties centraal. Het aankijken van het trauma van destijds is niet het doel. Mijn counseling is altijd maatwerk en wordt aangepast aan jouw wensen en voorkeuren en kan bestaan uit een enkele of meerdere sessies.

Afhankelijk van je hulpvraag, is de ervaring dat er  1 – 6 sessies nodig zijn.

Het speciale counselingstraject ‘je moederlichaam geeft het aan’ bestaat in principe uit 6 sessies; 4 tijdens je zwangerschap en 2 na je bevalling. Mocht jouw zwangerschap al ver(der) gevorderd zijn, dan kan dit aantal uiteraard ook worden aangepast.

De locatie is afhankelijk van jouw voorkeur: bij mij in de praktijk of online. De kosten bedragen € 85 excl. BTW per sessie van 75 minuten. Bij jou thuis kan ook, dan komt er een km vergoeding bij en een deel van de reistijd en eventueel parkeergeld indien van toepassing.

Voor begeleiding bij:
  • traumatische ervaring
  • rouwverwerking (abortus, miskraam, verlies dierbare)
  • onbegrepen gezondheidsklachten
  • traumatische bevalling, geboortetrauma
  • mentale voorbereiding op een bevalling zoals jij het zou willen
  • onzekerheid over je (aanstaande) moederschap
  • depressieve gevoelens tijdens je zwangerschap en/of kraamtijd
  • angst voor je bevalling
  • negatieve gevoelens over je zwangerschap, bevalling en/of kraamtijd
Kosteloze en vrijblijvende kennismaking

Een ‘klik’ tussen jou en mij is essentieel om vanuit een vertrouwensbasis aan de slag te kunnen gaan met jouw hulpvraag. Het kennismakingsgesprek is daarom kosteloos (een half uur, online) en geheel vrijblijvend. Een aantal momenten per week houd ik vrij voor deze kosteloze kennismaking. Neem de eerste stap! Via de ‘book a call’ button rechtsboven kun je een online call inplannen.

Soms vergoeden werkgevers (deels) jouw counseling als deze gerelateerd is aan je persoonlijke ontwikkeling, gezondheid en/of verzuim. Informeer hiernaar bij jouw werkgever.

Lees hieronder meer over de verschillende counselingstrajecten van Trust Mother Nature.

Je moederlichaam geeft het aan

COUNSELING RONDOM JE ZWANGERSCHAP

Je lichaam weet wat je brein vergeet

COUNSELING NA EEN TRAUMATISCHE (BEVALLINGS)ERVARING

Als je lichaam nee zegt, jouw levensverhaal

COUNSELING BIJ ONBEGREPEN KLACHTEN

Mijn counseling wordt altijd aangepast aan jouw wensen en kan bestaan uit een enkele of meerdere sessies

Kosteloze online kennismaking van een half uur. Neem de eerste stap!