Over mij

Over mij & Trust Mother Nature

Op de homepage heb je wellicht al kort iets gelezen over mij. Maar hoe is Trust Mother Nature tot stand gekomen? Na ruim 20 jaar commerciële dienstverlening, grotendeels als ondernemer, besloot ik mijn hart te volgen en me verder te verdiepen in de psyche van de mens. Na diverse opleidingen startte ik in 2010 ‘Focus op Talent & Passie’ voor loopbaanbegeleiding en begeleiding bij psychosociale problematiek van jongeren en (jong)volwassenen.

“Never stop exploring!” is mijn motto; op latere leeftijd koos ik alsnog voor een (praktijkgerichte) psychologie master. Al snel werd me duidelijk hoe sterk de relatie tussen lichaam en geest is, wat voor mij de aanleiding was tot de opleiding voor Traumacoach en Interactieve Zelf-Resonantie (IZR) begeleider bij meergenerationeel psychotrauma. Trust Mother Nature oprichten was het logische vervolg.

Door mijn grote belangstelling voor psychotrauma mondde mijn masterscriptie uit in een uitgebreid onderzoek naar geboortetevredenheid en PTSS klachten gerelateerd aan de bevalling (geboortetrauma) van vrouwen die de afgelopen 5 jaar in Nederland bevallen zijn.

De mooie maar ook hartverscheurende verhalen van de moeders die ik hiervoor interviewde, hebben me diep geraakt. Ik voelde de nood en grote wens om hier iets mee te gaan doen. Niet alleen in de vorm van counseling, maar ook in de vorm van onderzoek en publicatie (zie onderzoek) om op deze manier meer bewustzijn te creëren. Bij moeders zelf, maar ook bij een breder publiek. Naar mijn mening is dit hard nodig. Geboortetrauma zit nog steeds in de taboesfeer en leidt tot veel gezondheidsverlies.

Verlies van gezondheid geldt uiteraard niet alleen voor een geboortetrauma. Na elke gebeurtenis die als traumatisch is ervaren, kunnen klachten ontstaan. Zo ook vroegkinderlijk trauma, trauma dat ontstaan is tijdens de jonge kinderjaren.

Hierbij is het voelen, herkennen, erkennen en uiten van je emoties belangrijk, ze werken als bescherming van je immuunsysteem, je gezondheid. Preventief om (emotioneel) gezond te blijven en herstellend na verlies van gezondheid. Want het goede nieuws is, er is veel herstel mogelijk! Meer over mijn werkwijze vind je hier.

Bel of mail me gerust als je vragen hebt of meer informatie wilt. Of meld je aan voor een kosteloze en geheel vrijblijvende online kennismaking via de ‘book a call’ button.

Trust Mother Nature

Praktijk:
Huizerweg 54
1402 AD BUSSUM

Berbel Emmens
E berbel@emmens.org
T 06 – 26 54 01 39

KvK nummer 64996727
BTW NL001653838B84

Correspondentieadres:
1261 XC |12| BLARICUM

Contact formulier