Contact

Over mij & Trust Mother Nature

Op de homepage heb je wellicht al kort iets gelezen over mij. Maar hoe is Trust Mother Nature tot stand gekomen? Na ruim 20 jaar commerciële dienstverlening, grotendeels als ondernemer, besloot ik mijn hart te volgen en me verder te verdiepen in de psyche van de mens. Na diverse opleidingen startte ik in 2010 ‘Focus op Talent & Passie’ voor loopbaanbegeleiding en begeleiding bij psychosociale problematiek van jongeren en (jong)volwassenen.

“Never stop exploring!” is mijn motto, daarom koos ik in 2018 alsnog voor een (praktijkgerichte) psychologie master. Al snel werd me duidelijk hoe sterk de relatie tussen lichaam en geest is, wat voor mij de aanleiding was tot de opleiding voor Traumacoach en Interactieve Zelf-Resonantie (IZR) begeleider bij meergenerationeel psychotrauma. Door mijn belangstelling voor psychotrauma mondde mijn masterscriptie in 2020 uit in een uitgebreid onderzoek naar geboortetevredenheid en geboortetrauma van vrouwen die de afgelopen 5 jaar in Nederland bevallen zijn. De mooie maar ook heftige verhalen van de moeders die ik hiervoor interviewde, hebben me diep geraakt. Ik voelde de nood en grote wens om hier iets mee te gaan doen. Niet alleen in de vorm van counseling, maar ook in de vorm van onderzoek en publicatie om op deze manier meer bewustzijn te creëren. Niet alleen bij moeders zelf, maar ook bij een breder publiek. Naar mijn mening is dit hard nodig. Geboortetrauma zit nog steeds in de taboesfeer en leidt tot veel gezondheidsverlies. Gabor Maté , Hongaars-Canadese arts, is mijn grote inspirator. Hij heeft mij ervan overtuigd dat het niet (goed) kunnen uiten van je emoties een grote rol speelt in het verlies van gezondheid. Daarom heb ik Trust Mother Nature opgericht: laat de natuur haar werk doen. Leer (opnieuw) te vertrouwen op je aangeboren instincten en te luisteren naar je lichaam. Je emoties werken als bescherming van je immuunsysteem; preventief om (emotioneel) gezond te blijven en herstellend na verlies van gezondheid. Want het goede nieuws is, er is veel herstel mogelijk!

Heb je nog vragen over emotionele gezondheid, begeleiding rondom je zwangerschap, geboortetrauma of iets anders?

Voel je welkom om mij te bellen of mailen of maak meteen een afspraak

Trust Mother Nature

Praktijk:
Huizerweg 54
1402 AD BUSSUM

Berbel Emmens
berbel@emmens.org
06 – 26 54 01 39

KvK nummer 64996727
BTW NL001653838B84

Correspondentieadres:
1261 XC |12| BLARICUM

Contact formulier