Counseling

Rondom je zwangerschap

“Na de traumatische bevalling van ons eerste kindje vond ik het super spannend om weer zwanger te zijn. Jouw begeleiding gaf me nieuwe inzichten en bracht me zoveel rust dat ik vol vertrouwen mijn tweede bevalling in ben gegaan. Ondanks dat ik niet in bad kon bevallen zoals ik graag wilde, had ik volledig zelf de regie deze keer. Het was zo’n mooie en fijne ervaring, zo kan het dus ook!”

Je moederlichaam geeft het aan

Trust Mother Nature is er voor alle fases van je moederschap:

Als je een kinderwens hebt en moeder wilt worden, tijdens je zwangerschap of na je bevalling.

Na de bevalling is een ruim begrip; soms wordt pas járen later duidelijk dat bepaalde gezondheidsklachten die een moeder nu ervaart, gelinkt zijn aan haar negatieve ervaring rondom haar zwangerschap of bevalling van destijds.

Voorbereiding

Zwangere vrouwen bereiden zich steeds meer voor op hun aankomende bevalling door middel van zwangerschapscursussen zoals bijvoorbeeld zwangerschapsgym, -yoga, en hypnobirthing.

Weinig cursussen richten zich echter op versterking van emotionele vaardigheden om de regie te houden over hoe jij wilt bevallen. Uit onderzoek blijkt dat dit een van de hoofdfactoren is als vrouwen aangeven dat zij met negatieve gevoelens terugdenken aan hun bevallingservaring; het verlies van controle en regie. Het is belangrijk om goed te weten wat jij in welke situatie wilt en hier ook naar te kunnen handelen als het zover is.

Bevallen zoals jij het zou willen

Vrouwen bevallingstrends opdringen of onnodig bang maken, draagt niet bij aan een natuurlijke bevalling. Soms is medisch ingrijpen nodig, maar lang niet altijd (denk aan inleiden, vliezen breken, weeënopwekkers, etc).

Met een natuurlijke bevalling bedoel ik een bevalling zoals jij het voor je ziet; zoals jij het zou willen, waarbij jij je het meest ontspannen, krachtig, veilig en ondersteund voelt en op de signalen van je lichaam durft te vertrouwen. Als jij op je lichaam durft te vertrouwen en dit uit naar de bij jouw bevalling betrokken zorgverleners, vertrouwen zij op jou. Het is een wisselwerking.

Centraal in mijn begeleiding staat
  1. aandacht voor jouw levensverhaal; zoals bekend is uit ‘de eerste 1000 dagen’ krijg je je imprint al bij je conceptie mee. Wat is jouw levensverhaal? Ook pijn en verdriet uit vorige generaties kunnen hun weerslag hebben op jou
  2. versterken van je emotionele vaardigheden zodat je emotioneel krachtiger wordt
  3. hoe jij wilt bevallen, wat je daarvoor nodig hebt, waar je grenzen liggen en waartegen je nee zegt
  4. aandacht voor alle fases rondom de geboorte, dus ook het ‘vierde trimester’, de eerste 3 maanden na de geboorte waarin jij en je baby kwetsbaar zijn

Eerst meer weten of een indruk krijgen wie ik ben? Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek (een half uur, online).  Een aantal momenten per week houd ik vrij voor deze kosteloze kennismaking. Neem de eerste stap! Via de ‘book a call’ button rechtsboven kun je een online call inplannen.

Je moederlichaam geeft het aan

Trust Mother Nature. Laat de natuur haar werk doen, leer (opnieuw) te vertrouwen op je intuïtie. Hoe kun jíj naar je moederlichaam luisteren zodat jij daar maximaal op leert vertrouwen?

Het begeleidingstraject bestaat in principe uit 6 sessies van een uur; 4 tijdens je zwangerschap en 2 na je bevalling. Als je zwangerschap al verder gevorderd is of als je andere wensen hebt, je begeleiding wordt op maat gemaakt, dus alles is bespreekbaar. De kosten bedragen € 85 excl. BTW per sessie van een uur. Bij jou thuis kan ook (met bijkomende kosten i.v.m. reistijd en km vergoeding).

Een aantal zorgverzekeraars vergoedt een deel van je zwangerschapscursus als je aanvullend verzekerd bent. Je kunt dit informeren bij jouw zorgverzekeraar.

Voorbereiding op een natuurlijke bevalling: zoals jij het zou willen, waarbij jij je het meest ontspannen, krachtig, veilig en ondersteund voelt en op de signalen van je lichaam durft te vertrouwen

Trust Mother Nature: vertrouw op de signalen van je moederlichaam