Counseling

Rondom je zwangerschap

“Na de traumatische bevalling van ons eerste kindje vond ik het super spannend om weer zwanger te zijn. Jouw begeleiding gaf me nieuwe inzichten en bracht me zoveel rust dat ik vol vertrouwen mijn tweede bevalling in ben gegaan. Ondanks dat ik niet in bad kon bevallen zoals ik graag wilde, had ik volledig zelf de regie deze keer. Het was zo’n mooie en fijne ervaring, zo kan het dus ook!”

Je moederlichaam geeft het aan
Voorbereiding

Zwangere vrouwen bereiden zich steeds meer voor op hun aankomende bevalling door middel van zwangerschapscursussen zoals bijvoorbeeld zwangerschapsgym, -yoga, en hypnobirthing.

Weinig cursussen richten zich echter op versterking van emotionele vaardigheden om de regie te houden over hoe jij wilt bevallen. Uit onderzoek blijkt dat dit een van de hoofdfactoren is als vrouwen aangeven dat zij met negatieve gevoelens terugdenken aan hun bevallingservaring; het verlies van controle en regie. Het is belangrijk om goed te weten wat jij in welke situatie wilt en hier ook naar te kunnen handelen als het zover is.

Bevallen zoals jij het zou willen

Vrouwen bevallingstrends opdringen of onnodig bang maken, draagt niet bij aan een natuurlijke bevalling. Soms is medisch ingrijpen nodig, maar lang niet altijd (denk aan inleiden, vliezen breken, weeënopwekkers, etc).

Met een natuurlijke bevalling bedoel ik een bevalling zoals jij het voor je ziet; zoals jij het zou willen, waarbij jij je het meest ontspannen, krachtig, veilig en ondersteund voelt en op de signalen van je lichaam durft te vertrouwen. Als jij op je lichaam durft te vertrouwen en dit uit naar de bij jouw bevalling betrokken zorgverleners, vertrouwen zij op jou. Het is een wisselwerking.

Bij onze beide kinderen had ik destijds een medische indicatie; de eerste lag stuit en bij de tweede had ik een gebroken heup. In beide gevallen werd ik erop voorbereid dat het waarschijnlijk een keizersnede zou worden. Ik heb daar tijdens de bevalling zelf geen moment rekening mee gehouden. Ik voelde aan mijn lichaam dat ik het kon en vertrouwde daar volledig op. Beide kinderen kwamen via een vaginale geboorte.

Centraal in mijn begeleiding staat
  1. aandacht voor jouw levensverhaal; zoals bekend is uit ‘de eerste 1000 dagen’ krijg je je imprint al bij je conceptie mee. Wat is jouw levensverhaal? Ook pijn en verdriet uit vorige generaties kunnen hun weerslag hebben op jou
  2. versterken van je emotionele vaardigheden zodat je emotioneel krachtiger wordt
  3. hoe jij wilt bevallen, wat je daarvoor nodig hebt, waar je grenzen liggen en waartegen je nee zegt
  4. aandacht voor alle fases rondom de geboorte, dus ook het ‘vierde trimester’, de eerste 3 maanden na de geboorte waarin jij en je baby kwetsbaar zijn

Een ‘klik’ tussen jou en mij is essentieel om vanuit een vertrouwensbasis aan de slag te kunnen gaan met jouw hulpvraag. Daarom is het kennismakingsgesprek kosteloos (een half uur, online) en geheel vrijblijvend. Een aantal momenten per week houd ik vrij voor deze kosteloze kennismaking. Neem de eerste stap!
Via de ‘book a call’ button rechtsboven kun je een online call inplannen.

Je moederlichaam geeft het aan

Trust Mother Nature. Laat de natuur haar werk doen, leer (opnieuw) te vertrouwen op je intuïtie. Hoe kun jíj naar je moederlichaam luisteren zodat jij daar maximaal op leert vertrouwen?

Het begeleidingstraject bestaat in principe uit 6 sessies van 75 minuten; 4 tijdens je zwangerschap en 2 na je bevalling. Als je zwangerschap al verder gevorderd is of als je andere wensen hebt, je begeleiding wordt op maat gemaakt, dus alles is bespreekbaar. De locatie is afhankelijk van jouw voorkeur: bij mij in de praktijk of online. De kosten bedragen € 85 excl. BTW per sessie van 75 minuten. Bij jou thuis kan ook, dan komt er een km vergoeding bij en een deel van de reistijd en eventueel parkeergeld indien van toepassing.

Een aantal zorgverzekeraars vergoedt een deel van je zwangerschapscursus als je aanvullend verzekerd bent. Je kunt dit informeren bij jouw zorgverzekeraar.

Voorbereiding op een natuurlijke bevalling: zoals jij het zou willen, waarbij jij je het meest ontspannen, krachtig, veilig en ondersteund voelt en op de signalen van je lichaam durft te vertrouwen

Trust Mother Nature, vertrouw op de signalen van je moederlichaam