Counseling

Bij onbegrepen klachten

Jouw levensverhaal

Zoals bekend is uit ‘de eerste 1000 dagen’ krijg je je imprint al bij je conceptie mee. Wat is jouw levensverhaal? Hadden je ouders een kinderwens?
Werden je behoeften als kind gezien? Hoe groeide je op? Welke gebeurtenissen kwamen op jouw levenspad?

Ook pijn en verdriet uit vorige generaties kunnen hun weerslag hebben op jou.
Het onbewust onderdrukken van emoties leidt tot stress en kan je immuunsysteem aantasten.

Herkenning van onbalans

Stress is een reactie op een waargenomen bedreiging. Maar deze bedreiging kan ook inhouden, dat iets wat essentieel voor je is, je wordt onthouden. Als je bijvoorbeeld emotioneel gezien niet voldoende wordt gevoed. Waar zegt jouw lichaam nee tegen? Wat is niet in evenwicht, wat heb je genegeerd? Deze vragen zijn essentieel om de stressfactoren te achterhalen die verantwoordelijk zijn voor de onbalans die je voelt en die kunnen leiden tot onbegrepen gezondheidsklachten zoals hoofdpijn, buikpijn, depressieve gevoelens, opgejaagd gevoel, slecht slapen, prikkelbaarheid, etc.

Met dergelijke vragen gaan we aan de slag op een manier die het beste bij jou past. Hierbij maak ik gebruik van diverse methoden, gebaseerd op ervaring en theorie op het gebied van trauma, hechting, ontwikkelingspsychologie en neurobiologie. Jouw innerlijke wijsheid weet het. Door inzicht te krijgen in deze diepere lagen ontstaat begrip voor jezelf en compassie met jezelf en anderen.

Counseling

Counseling van Trust Mother Nature is er voor alle fases van je leven; als je een kinderwens hebt en moeder wilt worden, tijdens je zwangerschap, na je bevalling of (ruim) daarna. De counseling wordt altijd aangepast aan jouw wensen en kan bestaan uit een enkele sessie of meerdere sessies. Afhankelijk van je hulpvraag, is de ervaring dat er  1 – 6 sessies nodig zijn.

De locatie is afhankelijk van jouw voorkeur: bij mij in de praktijk, bij jou thuis of online. De kosten bedragen € 85 excl. BTW per sessie van 75 minuten (+ km vergoeding en deel van de reistijd indien de afspraak bij jou thuis plaatsvindt).

Een ‘klik’ tussen jou en mij is essentieel, daarom is het kennismakingsgesprek kosteloos (een half uur, online) en geheel vrijblijvend. Een aantal momenten per week houd ik vrij voor deze kosteloze kennismaking. Neem de eerste stap! Via de ‘book a call’ button rechtsboven kun je een online call inplannen.

Werkgevers vergoeden in een aantal gevallen (deels) jouw counseling als deze gerelateerd is aan je persoonlijke ontwikkeling, gezondheid en/of verzuim. Informeer hiernaar bij jouw werkgever.

Ook pijn en verdriet uit vorige generaties kunnen hun weerslag hebben op jou

Trust Mother Nature and listen to your gut