Counseling

Voor alle fases
van je (aanstaande) moederschap

Trust Mother Nature Counseling
Een coach, counselor of therapeut?

Ieder mens heeft een uniek verhaal en persoonlijke voorkeuren. Dat vraagt om een individuele aanpak. Voor de een betekent dat begeleiding die meer gericht is op coaching, voor de ander begeleiding die meer therapeutisch van aard is.

Counseling zie ik als een op de persoon aangepaste mix van coaching en therapie waarbij de kern van mijn werkwijze altijd hetzelfde is: Trust Mother Nature. Jouw innerlijke wijsheid weet het! Het voelen, herkennen en erkennen van je emoties is belangrijk, zij werken als bescherming van je immuunsysteem, je gezondheid. Door omstandigheden kan het zijn dat je dit lastig vindt of (deels) verleerd bent. Door inzicht te krijgen in deze diepere lagen ontstaat meer compassie met jezelf en begrip voor jezelf en anderen, wat leidt tot een betere fysieke en emotionele gezondheid.

Counseling van Trust Mother Nature is gericht op jouw emotionele gezondheid en is er voor alle fases van je moederschap; als je een kinderwens hebt en moeder wilt worden, tijdens de zwangerschap of na de bevalling. Na de bevalling is een ruim begrip; soms wordt pas járen later duidelijk dat bepaalde gezondheidsklachten die een moeder nu ervaart, gelinkt is aan haar negatieve (bevallings)ervaring van destijds.

Aangepast aan jouw wensen

De counseling wordt altijd aangepast aan jouw individuele wensen en kan bestaan uit een enkele of meerdere sessies. Afhankelijk van je hulpvraag, is de ervaring dat er  1 – 6 sessies nodig zijn.

Het speciale counselingstraject ‘je moederlichaam geeft het aan’ bestaat in principe uit 6 sessies; 4 tijdens je zwangerschap en 2 na je bevalling. Mocht jouw zwangerschap al ver gevorderd zijn, dan kan dit aantal uiteraard ook worden aangepast.

De locatie is afhankelijk van jouw voorkeur: bij mij in de praktijk, bij jou thuis of online. De kosten bedragen € 85 excl. BTW per sessie van 75 minuten (+ km vergoeding en deel van de reistijd indien de afspraak bij jou thuis plaatsvindt).

Voor begeleiding bij onder andere
 • voorbereiding op een zo natuurlijk mogelijke bevalling
 • onbegrepen gezondheidsklachten
 • angst voor je bevalling
 • depressieve gevoelens tijdens je zwangerschap of kraamtijd
 • onzekerheid over je (aanstaande) moederschap
 • traumatische ervaringen
 • negatieve gevoelens over je zwangerschap, bevalling en/of kraamtijd
 • traumatische bevallingservaring bij eerder(e) kind(eren)
 • patronen die jou belemmeren
 • versterken van je emotionele vaardigheden
 • rouwverwerking (miskraam, verlies dierbare)
Kosteloze en vrijblijvende kennismaking

Een ‘klik’ tussen jou en mij is essentieel om vanuit een vertrouwensbasis aan de slag te kunnen gaan met jouw hulpvraag. Het kennismakingsgesprek is daarom kosteloos (een half uur, online) en geheel vrijblijvend. Een aantal momenten per week houd ik vrij voor deze kosteloze kennismaking. Neem de eerste stap! Via de ‘book a call’ button rechtsboven kun je een online call inplannen.

Soms vergoeden werkgevers (deels) jouw counseling als deze gerelateerd is aan je persoonlijke ontwikkeling, gezondheid en/of verzuim. Informeer hiernaar bij jouw werkgever.

Lees hieronder meer over de verschillende counselingstrajecten van Trust Mother Nature.

Als je lichaam nee zegt, jouw levensverhaal

COUNSELING BIJ ONBEGREPEN KLACHTEN

Je moederlichaam geeft het aan

COUNSELING RONDOM JE ZWANGERSCHAP

Je lichaam weet wat je brein vergeet

COUNSELING NA EEN TRAUMATISCHE (BEVALLINGS)ERVARING

De counseling wordt altijd aangepast aan jouw individuele wensen en kan bestaan uit een enkele of meerdere sessies

Kosteloze online kennismaking van een half uur. Neem de eerste stap!